Δελτία Τύπου, Νέα - Ανακοινώσεις|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ : Ενημέρωση στους δημότες για Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο υπ. Αριθμ. 15/20-8-2024 Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ (Ε.Δ.Ε.Κ.) που εξέδωσα η Ε.Μ.Υ από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 20/8/2024, πιθανόν σε περιοχές στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως Ν. Φθιώτιδας) και της Εύβοιας προβλέπονται ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ με γενικά χαρακτηριστικά:

Σήμερα Τρίτη (20-08-24) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς), στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως ν. Αχαΐας – Ηλείας), τη Θεσσαλία και τις Σποράδες με εξασθένηση τη νύχτα.

β. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης).

γ. Τις βραδινές ώρες πιθανόν στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως Ν. Φθιώτιδας) και της Εύβοιας. Ειδικότερα εφιστούμε την προσοχή στους Προέδρους των Τ.Κ. να ενημερώσουν πολίτες που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους, αγρότες , μελισσοκόμους κλπ), καθώς και άλλους για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τα πιθανόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ώστε να λάβουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ:

1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα , δρόμους, σημασμένες ιρλανδικές διαβάσεις που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

1. Τηλεοπτικό σποτ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΧΕΙΜΑΡΡΟ-ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ στον σύνδεσμο: https://youtu.be/l1RXCTXmdl0

2. ΜΟΝΟΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ στον σύνδεσμο : https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/irlandikes_diavasis_istoselida_new.pdf Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Η επικαιροποίηση των εκτάκτων δελτίων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.


Ο αναπληρωτής Προϊστάμενος πολιτικής προστασίας
ΚΑΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Comments are closed.

Close Search Window