Δελτία Τύπου, Νέα - Ανακοινώσεις|

Ημέρα μνήμης, υπερηφάνειας και αναγέννησης η σημερινή, ημέρα που σηματοδοτεί την αρχή της Εθνικής Αντίστασης και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να υπερασπιστεί την ελευθερία του.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 δεν ήταν απλώς μια ημερομηνία, αλλά ένα σύμβολο αντίστασης και εθνικής ενότητας. Ο ελληνικός λαός, ενωμένος υπό ένα κοινό ιδανικό, αντιστάθηκε με σθένος στις ιταλικές δυνάμεις κατοχής. Η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων στρατιωτών και πολιτών έγινε παγκόσμιο παράδειγμα για τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος.

Η 28η Οκτωβρίου είναι η ημέρα που μας υπενθυμίζει τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρωπιάς. Είναι η  ημέρα που τιμούμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας,

τιμούμε την επέτειο του «ΟΧΙ»,

τιμούμε την έναρξη της αντίστασης ,

τιμούμε τον επικό αγώνα των προγόνων μας, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας  μας.

Γιορτάζουμε τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αξίες που διαχρονικά εμπνέουν και ενώνουν τους ανθρώπους. Σε ένα κόσμο  που χαρακτηρίζεται από την πολυπολιτισμικότητα και την παγκοσμιοποίηση, τα ιδανικά της ενότητας αποκτούν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ.

Σε μια εποχή που τα δικαιώματα και οι ελευθερίες συχνά αμφισβητούνται, είναι σημαντικό να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας σε αυτές τις θεμελιώδεις αρχές.

Η μνήμη του «ΟΧΙ» μας υπενθυμίζει ότι η  ελευθερία είναι ένα πολύτιμο αγαθό που πρέπει ενωμένοι να προστατεύσουμε και υποχρεούμαστε να μεταβιβάζουμε στις επόμενες γενιές.

Χρόνια Πολλά  Ελλάδα μας

Comments are closed.

Close Search Window