Δελτία Τύπου, Νέα - Ανακοινώσεις|

Αναβάθμιση υποδομών για τους ψαράδες της περιοχής του Δήμου Στυλίδας  καθώς και  ενίσχυση της Τουριστικής δραστηριότητας.

        Με τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός,  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο Γεν. Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ.Χρήστου Σταϊκούρα, των Βουλευτών Φθιώτιδας κ.Ιωάννη Οικονόμου και κ.Γιώργου Κοτρωνιά, του Γεν. Γραμ. Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνου Μπαγινέτα, του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Κων/νου Παππά, Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων, του Προέδρου Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας Ιωάννη Πρεμέτη, και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και  Πυροσβεστικού σώματος αλλά και εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων, εγκαινίασαν  τα αλιευτικά καταφύγια Γλύφας  και Αχλαδίου.

Η ένταξη των έργων  πραγματοποιήθηκε το 2021 ως δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση βιώσιμων μοντέλων ανάπτυξης που σέβονται το περιβάλλον και είναι αποδοτικά στη χρήση των φυσικών πόρων, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα». Με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας σηματοδοτήθηκε η έναρξη μιας σημαντικής αναβάθμισης των υποδομών για τους ψαράδες της περιοχής του Δήμου Στυλίδας  καθώς η ενίσχυση της  Τουριστικής δραστηριότητας.

Σήμερα, η ολοκλήρωση των έργων προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ και με συνολικά 105 νέες θέσεις ελλιμενισμού για αλιευτικά, αλλά και τουριστικά σκάφη  αναβαθμίζει τις υποδομές του Δήμου στυλίδας  και λειτουργεί ως πρόσθετη αξία στη αειφόρος ανάπτυξη και την πρόοδο της ευρύτερης περιοχής. Τα νέα αλιευτικά καταφύγια έχουν σχεδιαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές, προσφέροντας ασφαλείς χώρους στάθμευσης για τα αλιευτικά σκάφη, καθώς και ανέσεις για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες.

Με ιδιαίτερη η χαρά ως Δήμαρχος Στυλίδας αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα,  τον Γεν. Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, αλλά και  όλους όσους εργάστηκαν ακούραστα για την υλοποίηση αυτού του έργου, καθώς και τους φορείς που στήριξαν αυτήν την πρωτοβουλία. Για τον Δήμο μας, η ύπαρξη αυτών των καταφυγίων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση των θαλάσσιων πόρων και την υποστήριξη της αλιευτικής κοινότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι τα αλιευτικά καταφύγια θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας της αλιείας και στην ευημερία της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Στυλίδας έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί και να γίνει ένα ακόμα πιο ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν αποκτούμε συνοδοιπόρους του οράματός μας. Μέσα από την στήριξή σας και με  συλλογική προσπάθεια μπορούμε να αναπτύξουμε υποδομές, να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη στήριξή σας.

Comments are closed.

Close Search Window