Βρίσκεστε εδώ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Σάβ, 24/09/2022 - 14:45

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. κ. Συμεών τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών άμεσης διάσωσης και αποκατάστασης του μνημείου της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράιδας του Δήμου Στυλίδας παρουσία της Δημάρχου Στυλίδας κ. Βιργινίας Στεργίου, του Αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Καναπίτσα και της Εντεταλμένης Συμβούλου κ. Ειρήνης Ζαγαριώτου, του Προέδρου της Κοινότητας κ. Αθανασίου Καραπέτσα, πατέρων της εκκλησίας με επικεφαλής τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Αγαθόνικο Βενετσάνο, μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής της Μονής και πολλών πιστών κατοίκων της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η διάσωση των μνημείων είναι υποχρέωση όλων μας και ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Μητροπόλεως για την χρηματοδότηση, την Έφορο Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας κ. Ευθυμία Καράντζαλη και την Περιφέρεια Στερεάς για τη στήριξη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Επιπλέον τόνισε ότι λόγω της υποδειγματικής συνεργασίας με τη Δήμαρχο κ. Βιργινία Στεργίου φθάσαμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στο να υλοποιήσουμε αυτό το έργο.

Η Δήμαρχος Στυλίδας ευχαρίστησε με τη σειρά της τον κ. Συμεών για τη συμβολή του στη διαδικασία χρηματοδότησης και για την έμπρακτη υποστήριξή του στην προσπάθεια αποκατάστασης της Ιεράς Μονής και δήλωσε χαρακτηριστικά: "Χωρίς τη βοήθειά σας Σεβασμιώτατε, δεν θα είχαμε φθάσει ως εδώ".

Υπογράμμισε δε ότι η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών είναι μια από τις πέντε ιστορικές Μονές του Δήμου Στυλίδας τις οποίες έχει μελετήσει και καταγράψει ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ συντοπίτης μας, κ. Χρήστος Καραγιάννης σε συνεργασία με τον Δήμο Στυλίδας και ότι σύντομα θα έχουμε την χαρά να συμπεριλάβουμε ένα ή περισσότερα από τα μοναστήρια μας στο νέο ψηφιακό μουσείο που θα φιλοξενηθεί στο παλαιό δημοτικό σχολείο του Αχινού, που δημοπρατήσαμε πρόσφατα. 

Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας για να διασώσουμε και να παραδώσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά στις επόμενες γενιές!

 

                                                                                                              Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

                                                                                                                       Δήμου Στυλίδας

Φωτογραφίες

randomness