Βρίσκεστε εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ(ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ) ΝΤΑΝΙΕΛ»

Τρί, 12/09/2023 - 14:30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ(ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ) ΝΤΑΝΙΕΛ»

       Χθες,  Δευτέρα 11-9-2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη στο Δήμο μας  με συνεργεία της ΔΑΕΦΚ, οι οποίοι μαζί με τους  Προέδρους των Κοινοτήτων που επλήγησαν και τους υπαλλήλους του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Στυλίδας,  επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές του Δήμου μας με σκοπό την  εκτίμηση των ζημιών στις κτιριακές υποδομές και την παροχή οδηγιών για την διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης.

1. Προκειμένου για τη διαδικασία των αποζημιώσεων αγροκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και γεωργικών εκμεταλλεύσεων σας ενημερώνουμε ότι οι παραγωγοί πρέπει να απευθύνονται στους ανταποκριτές των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου  Στυλίδας, όπου και θα δηλώνουν τα αποθηκευμένα προϊόντα, τις ζημιές σε αγροτικό εξοπλισμό (γεωτρήσεις, μοτέρ, λάστιχα άρδευσης κ.α.), αλλά και τις ζημιές που υπέστησαν τα αγροτεμάχια λόγω διαβρώσεων και επιχωματώσεων. Επίσης, στους ίδιους ανταποκριτές θα δηλώνουν και την ζημιά στην φυτική τους παραγωγή.

2. Αναφορικά με τις ζημιές σε ζωϊκό κεφάλαιο (ζώα και μελισσοσμήνη) θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα τηλεφωνικά με τον ΕΛΓΑ στο τηλέφωνο 22310- 67720 όπου και θα δηλώσουν τη ζημιά.

Για τις δηλώσεις ζημιάς δε θα καταβάλλονται τέλη εκτίμησης.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

  ΨΑΡΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ