Βρίσκεστε εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ»

Πέμ, 14/09/2023 - 14:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ»

     Άνοιξε χθες 13 Σεπτεμβρίου 2023 η πλατφόρμα arogi.gov.gr  για την υποβολή αιτήσεων για τους πληγέντες των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

   Σε συνέχεια της έκδοσης σχετικών κοινών αποφάσεων των Υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά περίπτωση (ΦΕΚ Β΄ 5404, Β΄5405, Β΄5406/11.09.2023)  και το υπ’αριθμ.πρωτ.17094/10-09-2023 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα  Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, κατ’ εξαίρεση, για την άμεση ανακούφιση των νοικοκυριών που έχουν πληγεί οι κατοικίες τους από τις πρόσφατες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, η διαδικασία για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/ και την αντικατάσταση οικοσκευής, καθώς και για τις πρώτες βιοτικές ανάγκες, θα υλοποιηθεί κεντρικά και αυτοποιημένα, με  δηλώσεις που θα υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr .

     Για την καταβολή των ενισχύσεων ο δικαιούχος υποβάλλει αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr  η οποία λειτουργεί με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων έως και την 9η Οκτωβρίου 2023.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ (arogi.gov.gr). 

     Στόχος είναι το ταχύτερο δυνατόν οι πληγέντες που δικαιούνται τις ενισχύσεις να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν άμεσα τη στήριξη που τους αναλογεί - έπειτα από την ολοκλήρωση των απαραίτητων διασταυρώσεων.

Το ακίνητο θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής. Διευκρινίζεται ότι για τη χορήγηση των ενισχύσεων, θα προηγηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων με τα στοιχεία της ΓΔΑΕΦΚ.

 

Για περαιτέρω διευκρινίσεις για την υποβολή των αιτήσεων, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας που βρίσκεται στην Ελευθερίου Βενιζέλου 30 και στο τηλέφωνο:

2238 0 22950.

 

Παρακαλούνται οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων που επλήγησαν από τις πλημμύρες να ενημερώσουν τους πληγέντες για την υποβολή αιτήσεων.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

  ΨΑΡΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

randomness