Βρίσκεστε εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Τετ, 26/07/2023 - 12:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ»

Eνημερώνουμε τους προέδρους των Κοινοτήτων, ότι σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ ο δείκτης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς είναι σε  κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5), λόγω της πολύ υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στην περιοχή, σας εφιστούμε την προσοχή για την λήψη μέτρων πυροπροστασίας για τους τομείς ευθύνης σας (πρόβλεψη ενός τουλάχιστον βυτίου με νερό σε ελκυστήρα η αγροτικό) για το διήμερο ΤΕΤΑΡΤΗΣ  και ΠΕΜΠΤΗΣ, όπως σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενα μηνύματα  καθώς και ενημέρωσης των δημοτών για τις συνθήκες καύσωνα που θα επικρατήσουν ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.
 Σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ προβλέπονται θερμοκρασίες από 43 με 45 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς τους 46 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη η θερμοκρασία προβλέπεται σταδιακά  να υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 6 με 8 βαθμούς και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς. Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει ενημερώστε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας στα αναγραφόμενα  τηλέφωνα. 
Επίσης σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη και τους δείκτες επικινδυνότητας από 3 έως 5 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση και η παραμονή ατόμων και οχημάτων στα περιαστικά άλση:
 ΠΕΥΚΑΚΙΑ ΣΤΥΛΙΔΑΣ και  ΤΡΑΓΑΝΑ και  ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ στην ΠΕΛΑΣΓΙΑ, από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ, πλην οχημάτων ΟΤΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ καθώς και κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή ή μετακινούνται προς τις εργασίες τους. Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.
  

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

  ΨΑΡΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ