Βρίσκεστε εδώ

Λήψη μέτρων για την οικονομική ελάφρυνση επιχειρήσεων και δημοτών

Τετ, 08/04/2020 - 13:45

ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΩΝ


     Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68/20-3-2020) τεύχος Α΄«Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης» ο Δήμος Στυλίδας προχωρά σε λήψη μέτρων στοχεύοντας στην στήριξη της τοπικής οικονομίας, της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, ήτοι:

Α. Για τις επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19 και διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των σχετικών περιορισμών, ο Δήμος Στυλίδας θα προβεί στα ακόλουθα μέτρα οικονομικών ελαφρύνσεων:

1. Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων έως την 31η  Μαϊου 2020.

2. Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων έως την 31η Μαϊου 2020.

Με το άρθρο 5 τροποποιείται το άρθρο 2 της από 11-3-2020 ΠΝΠ (Α΄ 55) και εντάσσονται στην αναστολή της είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών και στην παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων και οι μισθωτοί των επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19.

Β. Για τους δημότες του Δήμου Στυλίδας:

  1. Απαλλαγή καταβολής τροφείων για τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Στυλίδας, για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας του βάσει της ΚΥΑ Δια/ΓΠ.οικ. 16838/2020 – ΦΕΚ 783/Β/10-3-2020.
  2. Παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, έως την 31η Μαϊου 2020. Κατά το διάστημα αυτό, τα οφειλόμενα ποσά δεν επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

 

Από το Δήμο Στυλίδας

Σχετικά Αρχεία

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon metraoikonomikiselafrynshs.pdf543.4 KB